Kwaliteit en werkwijze

Bel of Whatsapp

06 14 505 305

Kwaliteit en werkwijze

De ergotherapeut zal in de eerste instantie met u kennismaken door middel van een kennismakingsgesprek. Naast het kennismaken, zal ook gekeken worden wat uw hulpvraag precies is en of ergotherapie u hierin iets te bieden heeft. Samen met u zal er gekeken worden waar uw prioriteiten liggen en wat uw wensen en verwachtingen zijn van de ergotherapie behandelingen. Hierna wordt er samen met u concrete haalbare doelen opgesteld.

Tijdens de behandelingen zal de ergotherapeut naar de plaats komen waar de belemmering zich voordoet. Tijdens deze afspraak zal u geobserveerd worden bij het uitvoeren van de taak.  Hierna zal de ergotherapeut een behandelplan opstellen en deze met u overleggen. Wanneer u instemt met het behandelplan, kunnen de behandelingen van start gaan. Gedurende behandelingen zal er ook geëvalueerd worden met u, waardoor u de gelegenheid heeft om uw mening en wensen te geven over de behandelsessies. Voor Ergotherapie Zoetermeer is samenwerking met de cliënt erg belangrijk. Immers u bent de ervaringsdeskundige!

Ergotherapeuten van Ergotherapie Zoetermeer bezitten meerdere certificaten. Daarnaast volgen zij iedere jaar nieuwe cursussen en opleidingen gericht op hun specialisatie. Zo hebben zij o.a. certificaten als activiteitenweger, valanalyse, Sensorische informatieverwerking, etc.

Wij zien onze kwaliteit terug in de vertrouwen en tevredenheid van onze cliënten tijdens de behandelingen. Wij vragen veelal om feedback aan het einde van de behandelingen om ons steeds te kunnen blijven verbeteren. Daarnaast werken wij volgens bepaalde procedures en richtlijnen beschikbaar gesteld door Ergotherapie Nederland en andere beroepsverenigingen. Richtlijnen die veelal gebruikt worden zijn ergotherapie richtlijn valpreventie en ergotherapierichtlijn CVA. Daarnaast hebben wij een goede klachten afhandeling. U kunt ons uw klacht mailen naar info@ergotherapiezoetermeer.nl of vul het contacten formulier in. U wordt dan binnen 24uur gebeld en zal er samen met u een passende oplossing gezocht worden.Binnen de ergotherapie zijn er meerdere mogelijkheden om onze kennis up-to-date te houden:

  • Patiënttevredenheidsonderzoeken
  • Nascholing en bijscholing
  • Bijwonen van seminars en lezingen
  • Bijwonen van bijeenkomsten van Ergotherapie Nederland en andere beroepsverenigingen
  • Bijwonen van bijeenkomsten over problemen in de wijk
  • Bijwonen van intercollegiale overleggen
  • Als commissielid dienen in verschillende vakgroepen